24.3./17:00 Expediční kamera

Expediční kamera pátek 24.3.2023 / 17:00 

Můžete se těšit na promítání filmů:

Madagaskar - ostrov duchů a kouzel / 46 min /2019 / Země původu: Česko
Dokument zachycuje pátrání po údajné záhadné bytosti jménem kalanoro, žijící v odlehlých místech ostrova Madagaskar. Tento tvor má podle domorodců magickou moc, nadpřirozenou sílu a telepatické schopnosti. Obyvatelé Madagaskaru v něj věří a mají k němu velký respekt. Členové expedice se zúčastní několika obřadů, tak zvané tromby, na vyvolávání této chlupaté, asi metr vysoké bytosti.

https://expedicnikamera.cz/film_ek/madagaskar-ostrov-duchu-a-kouzel/

Dovolená na Baffinově ostrově / 2022 / 12 min / země původu: Kanada
Hledáte romantickou dovolenou? Zkuste Baffinův ostrov! Pamatujte: expedice je to samé jako dovolená, záleží jen na vašem přístupu. Erik Boomer a Sarah McNair-Landry se ve filmu vydávají na odvážnou 45 denní expedici na odlehlý Baffinův ostrov, aby hledali skály, na které by se dalo vylézt a neprozkoumané řeky, které by se daly sjet.

https://expedicnikamera.cz/film_ek/dovolena-na-baffinove-ostrove/

Vznešená / 2022 / 15 min / země původu: USA 
Efektivní komunikace je výzva, které čelí každý horolezec. Je to sport, který vyžaduje intenzivní soustředění, spolupráci a překonání strachu. Pro neslyšící horolezkyni Sonyu Wilson jsou komunikace a komunita životně důležitými. Elevated je neverbální film sdílející Sonyinu zkušenost neslyšící ženy a horolezkyně pracující na překlenutí propasti mezi neslyšícími komunitami a outdoorovým průmyslem.

https://expedicnikamera.cz/film_ek/vznesena/

Strážci údolí sopky Tupungato /2022 / 20 min / země původu: Chile
Film ukazuje neuvěřitelný výstup a sestup nejvyšší hory centrálního Chile na kole. Sopka Tupungato (6 570 m n. m.) je vzdálená jen 80 km od hlavního města Santiago de Chile, ale z důvodu špatné dostupnosti se toho o ní moc neví. 

https://expedicnikamera.cz/film_ek/strazci-udoli-sopky-tupungato/

Vstupné: 100,- (v předprodeji v oddělení naučné literatury 100,-)

Malý sál