20.3./18:00 Festival Pro Tibet 2019 II.

Festival Pro Tibet 2019 II. - středa 20.3./18:00

Festival Pro Tibet bude pokračovat ve středu 20. března od 18 hodin opět v malém sále knihovny. Po úvodním krátkém koncertu budete moci zhlédnout nejprve rozhovor s premiérem tibetské exilové vlády Lobsangem Sangayem, který se uskutečnil letos u příležitosti konání konference Forum 2000. Lobsang Sangay v něm trpělivě odpovídal na dotazy týkající se jeho dětství, studia a poslání v roli premiéra. Na závěr se vyjádřil k 60. výročí tibetského povstání ve Lhase a ke známému proroctví – zda se Jeho Svatost dalajlama dožije svobodného Tibetu…

Následovat bude americký dokumentární film State of Control z roku 2016. Dva američtí filmaři cestují v Číně a Tibetu a jejich cílem je setkat se s předními tibetskými aktivisty, kteří riskují svůj život, aby protestovali proti útlaku čínské vlády. Všechen jejich pohyb je monitorován, což vede k hotelovým útokům, krádežím vybavení a kybernetické špionáži. Jejich životy jsou v ohrožení a jsou proto nuceni utéct a vrátit se do USA.

Kromě filmů se tedy můžete těšit i na hudbu přímo z Tibetu v podobě hry na tibetské mísy, které mají léčivý, relaxační a meditační účinek. Zvuky a vibracemi těchto nástrojů Vás provede muzikoterapeutka Lucie Hodonská. Vstupné 50 Kč, výtěžek letošního ročníku Festivalu ProTibet podpoří tibetské seniory prostřednictvím nadace The Dalailama Trust.

Malý sál knihovny/vstupné: 50,- Kč