19.9./8:30 Brain & Breakfast: Tomáš Hruda: Krysí závod is over

Brain & Breakfast:  Tomáš Hruda: Krysí závod is over / čtvrtek 19.9.2019 / 8:30-10:00

Brain & Breakfast. -jedná se talkshow živě vysílanou přes internet, s lidmi, kteří mohou být inspirací pro každého z nás.

Tomáš Hruda je propagátorem celoživotního svobodného vzdělávání, které je motivované touhou po poznání a nikoliv nutností naplňovat formální požadavky. Je absolventem ekonomie a mezinárodních vztahů na FSV UK. Začínal v CzechInvestu jako projektový manažer, postupně se vypracoval na pozici generálního ředitele. Čtyři roky také řídil přípravu a spuštění středoevropského technologického institutu (CEITEC), jednoho z největších výzkumných center v zemi. Oblasti vzdělávání se zabýval i na pozici náměstka ministra pro vysoké školy a výzkum. Nyní se věnuje projektu Education Republic.

Na příkladu českého vzdělávacího systému si ukážeme, proč je systémový přístup tak důležitý a proč nestačí nasypat do něj jen více peněz.
Na srovnání přírodního jezírka a chemií narvaného bazénu si také názorně ukážeme, v čem jsou učící se organizace vůči svým lidem a svému okolí
zodpovědnější a proč na tom ve finále vydělají úplně všichni. Uvidíte, co dělají učící se organizace jinak a co díky tomu získávají.

Malý sál / vstup volný